Jaké zvolit místo pro první tetování

Tetování je ve většině případů závazek na celý život. Člověk by tak měl před prvním tetováním pečlivě zvážit, jaké místo vybrat. Vždy existuje možnost přetetování, nebo chirurgického odstranění. V dnešní době je odstranění tetování laserem celkem dostupná záležitost, ovšem pořád se nejedná o 100% úspěšný zákrok. V závislosti na designu, použitých barvách a dalších faktorech může na těle nějaká stopa po tetování zůstat.

Viditelné místo

V mnoha profesích vás může tetování na viditelném místě omezit. Ačkoliv dnes už není tetování považováno za symbol vězňů, stále se najdou lidé, kteří vás budou odsuzovat. Takový je bohužel život.
Muži se nejčastěji nechávají potetovat na ruce, toto umístění je obvykle spojováno s manuální prací, silou a mužností. U žen se můžete častěji setkat s tetováním na noze, v oblasti stehen, nebo na lýtku. Z důvodu zakrytí tetování v běžném životě je doporučeno zvolit spíše tetování na rameno, případně na záda. Rozhodně nedoporučuji jako první místo zvolit oblast žeber, která patří k nejbolestivějším místům.
V posledních letech je u žen také stále více populární tetování na prstech, zejména v oblasti nehtů. Takové tetování můžete vidět například u Rihanny.

Levá nebo pravá strana?

U mnoha tetování, zejména na ruku nebo nohu nastává otázka, jakou zvolit stranu. Většina lidí používá v běžném životě primárně pravou ruku, ovšem leváci nejsou nic výjimečného. Levá nebo pravá strana bývá často spojována s mozkovými hemisférami. Pravá hemisféra mozku se obecně zaměřuje na duševní činnosti, v nichž hrají zásadní roli hudba, představivost, snění, umění, fantazie, chutě. Levá mozková hemisféra se naopak stará o notorické funkce, jazyk, psaní, počítání, logiku a pojem o čase. I to může pomoci při rozhodování.

Dříve jste se mohli setkat s názory, že náušnice v pravém uchu je znakem homosexuality. Jedná se však o zcela mylný předpoklad. S rostoucí popularitou piercingů a tetování rozhodně nemá smysl hovořit o tom, zda je pro někoho vhodnější levá, nebo pravá polovina těla. Volba strany je pouze “subjektivní” záležitost, která je zcela na preferenci každého z nás.

Jaký zvolit motiv?

Důležitým faktorem při výběru místo pro vaše první (a samozřejmě každé jiné tetování) je motiv a velikost. Často se stává, že lidé chtějí prvním tetováním vyjádřit nějaký hlubší význam. Ať už se jedná o vzpomínku na životní situaci, způsob myšlení, vyznání, nebo cokoliv jiného. Vytvořili jsme pro vás sekci “Význam tetování”, kde se snažíme vysvětlit význam různých symbolů. Samozřejmě se jedná o velmi individuální záležitost, pro každého má tetování jiný, osobní význam. Pokud ale přemýšlíte nad umístěním pro první tetování, články o různých symbolech vám také pomohou.

Závislost na tetování

Říká se, že prvním tetováním to nikdy nekončí. Jakmile se člověk odhodlá, pochopí o jaký druh bolesti se jedná, otevírá se mu brána do světa neomezených možností. Při výběru místa je tak velmi důležité myslet do budoucnosti. Je téměř jisté, že postupem času budete uvažovat o dalším tetování. Volba místa tak rozhodně není jednoduchá záležitost. Zvolený motiv a jeho velikost může značně omezit vaše možnosti při následovném rozšiřování určitého umístění na těle.

Pokud si nejste úplně jistí, nebo už teď víte, že s tetováním určitě budete pokračovat, je lepší zvolit takové místo, kde první tetování nebude tolik překážet. Může tak být lepší například oblast stehen.

Pro své první tetování jsem zvolil jedno z nejviditelnějších míst, spodní stranu pravé ruky (samozřejmě ještě můžete rovnou zvolit tetování na obličej, jako v případě modelky Monami Frost). V podstatě tak své tetování vidím každý den a není možnost, jak jej zakrýt. Je kompletně viditelná hned na první dojem, zejména při potřesu rukou. Stejně se ovšem najdou lidé, kteří si ho při prvním setkání ani nevšimnou. Lidé se při komunikaci často dívají druhým do očí a ruku snadno přehlédnou.

Pokud tak zvažujete první tetování na viditelném místě, připravte se na spoustu otázek, divných pohledů a nekonečnou lidskou představivost. Tetování se ale rychle stane součástí vašeho života. Může pro vás znamenat hrdost, z části určovat to, kým jste, vyjadřovat vaše nejhlubší pocity. Názory ostatních lidí a jeho umístění na tom nic nezmění. Hodně štěstí při výběru místo pro vaše “první” tetování.

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar