Tři tečky – význam tetování

Všichni jsme slyšeli o tetování tří teček. Spousta z nás se s takovým tetováním určitě i přímo setkala. Je tedy nad slunce jasné, že se jedná o tetování, které lze vyhotovit v rozličných velikostech, tvarech a barvách. Některá tetování jsou drobná a minimalistická, další jsou komplikovaná a naprosto nepřehlédnutelná. Tento typ tetování je klasicky spojovaný se zločinci, gangstery a vězením. Je tomu tak vždycky? Opravdu si tři tečky tetují jen kriminální živly? Pojďme se na to podívat.

Trojúhelníkový tvar se objevuje nejčastěji na obličeji

Notoricky známé je tetování tří teček ve tvaru trojúhelníku. Jedná se přímo o to tetování typicky spojované se zločineckým životem. V tomto konkrétním případě bývají tečky vždy drobné a jednoduché. Nejčastěji se nachází na obličeji, v prostoru mezi okem a spánkem. Gangsteři se nechávají tetovat na takto viditelné místo, aby bylo na první pohled jasné, že není radno si s nimi zahrávat. Jasně viditelné tetování často slouží jako poznávací znamení pro členy stejného gangu.

Tetování tří teček se nejčastěji nachází v blízkosti oka nebo na ruce či paži. V případě, že jsou tři tečky vytetované na méně viditelném místě, touží je majitel pravděpodobně skrýt před policií. V Latinské Americe tři tečky často znamenají „mi vida loca“ (můj šílený život). Jedná se o frázi, kterou gangy v dané oblasti často používají. Každá z teček odpovídá jednomu slovu. I z toho důvodu bývají tetované tak blízko u sebe. Tetování tří teček si lidé často pletou s tetováním pěti teček. To symbolizuje dobu strávenou ve vězení: pátá tečka je uvězněná mezi zbývajícími čtyřmi tečkami.

Originalita je zaručena, tři tečky nabízí velké množství variant

Tetování tří teček je velice oblíbené díky svému jednoduchému, minimalistickému charakteru. Ne každý nositel vytetovaných tří teček je nutně zločinec. Spousta lidí si je zamilovala čistě pro jejich symetrii. Toto flexibilní tetování existuje v nesčetných obměnách: vodorovná čára, svislá čára, rovná čára, šikmá čára, tečky stejných či různých velikostí a barev a tak dále. Nejste gangster, a přesto po tetování tří teček toužíte? V tom případě se určitě vyplatí vybrat si jiný tvar než trojúhelník a jiné místo než obličej. Přece jen by mohlo dojít k nepříjemným nedorozuměním.

Význam může být různorodý, někdy symbolizuje i cestu nebo hvězdy nad hlavou

Tři tečky mohou znamenat nepřeberné množství věcí. Jeden z jejich hlavních významů je význam náboženský. Jak je známo, v křesťanství číslo tři symbolizuje Nejsvětější Trojici, tedy Otce, Syna a Ducha svatého. V případě náboženské symboliky bývají vytetované tři tečky často doplněny odpovídající ikonografií, tedy kříži, krucifixy a podobně. Tři tečky dále velice snadno znázorňují hvězdy a měsíce. Lidé je proto často přetváří do tetování vypodobňujících hvězdné konstelace.

Literární význam tří teček zná každý. Naznačují cosi nedokončeného a nepřímo vyjádřeného. Ve formě tetování často symbolizují pokračování či pomyslnou cestu, po které jejich majitel kráčí. Číslo tři je dále často vnímané jako symbol pro motivaci. Tetování tří teček nabývá ještě osobnějšího rázu ve chvíli, kdy symbolizuje např. tři nejbližší osoby, tři cíle či tři nejzásadnější životní okamžiky. Jak je vidno, tento typ tetování má desítky významů.

Tečky jsou natolik abstraktní, že mohou symbolizovat prakticky cokoli, a číslo tři má nekonečné množství významů. Tetování tří teček je velice oblíbené nejen pro svou symboliku, ale i pro svou nepopiratelnou jednoduchost. Nejedná se pouze o jednoduchou estetiku, jednoduše se také vytváří. Dokáže jej vytetovat v podstatě kdokoli. Stačí k tomu jehla a inkoust. Nejedná se však o zrovna hygienický zákrok, proto je rozhodně rozumnější zajít si pro své tři tečky k profesionálovi.

[wdi_feed id=”63″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar