Sova – význam tetování

Sova je velmi krásné a jedinečné zvíře a tak si ji jako symbol pro své tetování vybírá mnoho lidí. Sova je spojována s vědomostmi, chytrostí a velmi často je tak považována za symbol moudrosti. Lidé si tak mohou tetování sovy spojovat s těmito významy, ale primární symbolika závisí vždy na osobě, která toto tetování nosí.

Sovy byly vždy považovány za magické a velmi tajemné stvoření. Ve středověku byly považovány za převtělené čarodějnice a černokněžníky. Existuje celá řada tetování symbolizujících tajemno, ale žádné nevypadá tak hezky jako sova. Můžete ji mít vytetovanou samostatně nebo v kombinaci s jinými ornamenty.

Zajímavě vypadá například motiv sovy a noční krajiny pro ty, kdo chtějí symbolizovat, že jsou noční ptáci, stejně jako sova. Sova vyobrazená s kořistí v zobáku dodává celému tetování na agresivitě.

Sova jako symbol moudrosti

Chcete-li mytologické tetování, pak zvolte například sovu a bohyni Athénu, kdy získáte tetování symbolizující moudrost a tajemství. Můžete si také nechat vytetovat symbol římské mince a do něj sovu.



Ve starověké egyptské, hinduistické a keltské kultuře byly symbolem strážců podsvětí. Zajímavě tak vypadá tetování v podobě sovy a jména blízké osoby. Sova pak představuje ochranu této osoby. Sovy jsou spojovány s kouzly, proto tetování v podobě sovy a hvězd, slunce či měsíce působí magicky. Sova jako tetování je také symbolem svobody, někdy bývá doplněno o motiv klíče nebo vševědoucího oka.

Lidé, kteří si chtějí nechat udělat tetování s motivem ptáka, nejčastěji volí právě sovu, pro její krásu i pro snadnou rozpoznatelnost. Na jednu stranu vypadá velmi ochranitelsky, divoce a na druhou stranu dodává pocit jistoty a klidu. Existuje více než 200 druhů sov a tak máte na výběr skutečně rozmanitý sortiment tohoto symbolu. Vybrat si můžete i barevné či klasické jednoduché kombinace. Oblíbeným motivem je například sněžná sova, která díky svému bílému peří vypadá velmi půvabně a elegantně.

Soví tetování můžete umístit kdekoliv na těle, vhodné je například rameno nebo ruka. Často také můžete vidět sovu s roztaženými křidly vytetovanou na hrudníku. V oblibě jej mají muži i ženy, vypadá vždy naprosto fantasticky, u párů může symbolizovat lásku, vztah i společné tajemství.

[wdi_feed id=”25″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar