Slza – význam tetování

Právě toto tetování je často spojováno s gangy a kriminální činností, má proto většinou negativní vyznění. V posledních letech má ale trochu jiný význam – symbolizuje člověka, který jím chce vyjádřit svou nekonformnost. Pokud jde o symbol zločinu, často se tetování objevuje v oblasti pod očima nebo obecně na obličeji, umístěno ale může být v podstatě kdekoliv, například i na opravdu malých oblastech těla, jako jsou například jednotlivé prsty.

Tetování slzy pod okem mělo v dávné minulosti symbolizovat vraha

V předchozích generacích měla slza vytetovaná pod okem naznačovat, že jde o vraha nebo člověka, který spáchal opravdu závažný trestný čin. Více slz mohlo znamenat sériového zabijáka nebo symbolizovat počet let strávených za mřížemi. Obecně – protože slza vyjadřuje běžně smutek, stala se slza někdy až ironickým symbolem, kdy vrah svého činu ani v nejmenším nelituje. V jiných případech je slza symbolikou minulých chyb a snahou o změnu do budoucna…

Obrys slzy znamená, že nositelé truchlí za přítele nebo člena rodiny, který zemřel. Barevná (nebo také „plná“) značí, že smrt byla pomstěna. Tetování se někdy u kriminálníků nebo vězňů dělalo tak, že se nejprve udělal obrys – a poté, když se pomstili, vybarvila nebo vyplnila. Nejčastěji se k podobnému tetování používá černá nebo tradiční odstín modrého školního inkoustu. Jen velmi vzácně se používají jasnější barvy, slza je obecně jako symbol hodně tmavá.

Smutek se ale nemusí vždy nutně týkat jen smrti blízkého člověka, někteří lidé tímto tetováním vyjadřují i truchlení po rozchodu. Někdy může jít i o solidaritu s vězněm z rodiny nebo kruhu přátel, potom bývá někdy zdvojená.

Slza vytetovaná mimo obličej symbolizuje osobní boj s tragédií

Pokud si nechá někdo slzu vytetovat například na prsty, značí to osobní souboj s dlouholetou fobií nebo třeba prožitou tragickou událostí. Takové tetování je symbolem emocí a přidávají se do něj i barvy, nejčastěji světle modrá nebo bílá. Nezřídka se přidává i růžové nebo jiné teplé barvy, což si přejí nejčastěji ženy.

Slza může být včleněna i do dalších symbolů, středník v rámci tetování slzy je znamením neúspěšného sebevraha nebo člověka, který žije s těžkou depresí. Slza padající z oka je symbolem smutku a složitého osobního boje. Někdy slzy představují i silnou emocionalitu a vášeň. Bez ohledu na styl nebo typ tohoto tetování jde o velmi osobní symbol, který nositele spoutá s někým z rodiny nebo další velmi blízkou osobou, jako například partnerem či partnerkou.

[wdi_feed id=”57″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar