Lev – význam tetování

Lev je všeobecně považován za velmi krásné zvíře, takže se nikdo nemůže divit, že v počtu tetování z oblasti zvířecí říše jasně kraluje. Kromě toho, že takové tetování vypadá přímo úchvatně, je třeba přihlédnout i k tomu, že může mít specifický význam. Pojďme si proto tuto problematiku trochu osvětlit, budete brzy vědět, jestli je tetování lva pro vás opravdu vhodné či bude lepší popřemýšlet o jiném motivu.

Král džungle, kterého provází divoký řev a velká hříva

Lev je majestátní kočkovitá šelma, která zaujme silným řevem a mohutnou hřívou. Jsou považováni za symbol odvahy, právě z toho důvodu mnoho lidí přemýšlí právě o tomto tetování. Nejčastěji si je nechávají udělat třeba vojáci. Je ale pravdou, že toto tetování může být i trochu symbolické – a dodat odvahu těm, kdo mají trochu problémy se sebeprosazením. V neposlední řadě může podobný motiv znamenat i sílu nositele. Ten samozřejmě může být hrdý na to, že je silný fyzicky, ale dávat najevo i svou duchovní sílu.

Nikoho jistě nepřekvapí, že lev je také symbolem pro krále, a to i proto, že je znám jako „král džungle“. Je pravda, že kvůli královské krvi v žilách si toto tetování jistě jen tak někdo neobjedná. Můžete se ale sami osobně chtít cítit jako králové nebo královny. Pokud tomu tak je, podobné tetování bude jistě namístě. Stejně tak i tehdy, pokud jste hrdí na své pracovní nebo životní úspěchy, je právě lev vhodným symbolem.

V mnoha zemích světa jsou lvi považováni za symbol ochrany, i proto stojí často v podobě sochy u vstupů do chrámů nebo na jiná důležitá místa. V čínské kultuře reprezentuje toto zvíře dualitu – života a přírody. Symbolu lva si také cení mnoho náboženských a filosofických směrů, kromě buddhismu a hinduismu, kde znázorňuje boha Krišnu například i v křesťanství. Mimochodem, pokud je jednou z vašich nejdůležitějších vlastností věrnost ve všech podobách, je právě lev ideální volba.

Jde hlavně o maskulinní prvek, to však neznamená, že lev je tu jen pro muže

Lví tetování také plně symbolizuje maskulinitu, takže pánové, kteří si zvolili právě lva, nemusí nikomu nic dalšího vysvětlovat. Kombinovat se v tomto směru může i více významů, kromě mužnosti jako takové i čistota nebo šlechetnost. Nebojte se proto propracovaných detailů, každý může něco znamenat.

Páté znamení zvěrokruhu, které s sebou nese energii, dobrodružství a inteligenci, je přirozeným vůdcem. Přesně to je v zodiaku lev, takže se nebojte zapracovat takový motiv i do tetování, stejně jako mnoho dalších nositelů. Lev je považován za znamení spojené s ohněm, v přeneseném smyslu slova osvětluje životní cestu a stojí tak za úspěchem vašich plánů. V alchymii je lev spojován se zlatem, jde o zvíře na nejvyšší úrovni osvícení, které dokonce symbolicky střeží podsvětí.

[wdi_feed id=”46″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar