Kruh – význam tetování

Jedno z nejzákladnějších, a přesto velmi silné. Přesně to se dá říci o tetování kruhu, reprezentující vesmír v jeho nejjednodušší podobě. Je to primární symbol, který zobrazuje život a cyklus, který vede od života k smrti a opět k životu. Kruh vyjadřuje cyklickou povahu vesmíru a všeho života na zemi.

Nabízí se desítky a stovky různých možností, jen si vybrat to pravé

Určitě není překvapením, že tetování kruhu může mít mnoho významů a různých návrhů, které se pohybují od jednoduchého černého kruhu po mnoho různých vzorů uvnitř nebo po obvodu tetování. Některé tetování mají dokonce málo společného se samotným kruhem a obsahují další kruhy, aby podtrhly význam.

Kruh může být považován také za ženský symbol, zobrazuje menstruaci a přirozené rytmy dělá vedoucí ke vzniku života. Může být také připomenutím, abyste žili každý den po celý život v plném rozsahu. Kruh života je univerzálním symbolem, který spojuje všechny živé věci na naší planetě. Z toho důvodu si toto tetování nechávají často dělat lidé, kteří milují přírodu anebo celý život na zemi. Často se tento význam podporuje stromy po obvodu, lidmi nebo jinými prvky.

V jistém smyslu jde také spojení s lidmi nebo čára mezi minulým a budoucím

Kruh může být také spojení, a to buď k sobě samému nebo k jiným bytostem. Cyklická perspektiva, na rozdíl od lineárního pohledu, vynucuje silné spojení mezi minulostí a budoucností, což dává větší význam současnosti. Tetování kruhu může také sloužit jako připomínka celého životního cyklu a toho, jak jej co nejlépe ctít. Kruh je tedy ideální pro lidi, kteří milují život a vše, co s ním přichází – ať už je to dobré či zlé.

Kruh také představuje tělesa nebeské oblohy – slunce, Měsíc a také všechny dosud známé planety. Rutinní oběžné dráhy těchto těles vytvářejí kruh jako symbol předvídatelnosti a spolehlivosti. Tento význam si obvykle nechávají vytetovat spolehlivý lidé rodinného typu. Může to být také symbol nekonečných znalostí a kosmických vazeb. Toto tetování si mohou pořídit lidé, kteří jsou pyšní například na svou inteligenci. Tetování bývají vyobrazeny jako planety, ale i jednoduché kruhy, lze také použít text pro vytvoření tvaru kruhu pro zvýraznění významu.

Tetování kruhu reprezentuje jedince, který ho má, stejně jako také naprosto všechny ostatní živé věci na naší planetě. Je to dokonalý způsob, jak přenést spojení jedné osoby ke zbytku vesmíru. I když je to zdánlivě jednoduchý symbol, kruh je všestranný. Symbolizuje život, životní silu planet a mnoho dalšího, což je důvod proč tetování není zcela neobvyklé, a rovněž (díky všem významům) je to tetování, které si můžete udělat z rozmaru a přiřadit mu význam až později. Samozřejmě existuje velmi mnoho významů i designů, z kterých si můžete vybrat.

[wdi_feed id=”61″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar