Černá růže ~ význam tetování

Zatímco je červená růže jako symbol tetování velmi populární po celém světě, černá růže si svou oblibu teprve pomalu, ale jistě získává. Červená růže má jen pár významů, především jako symbol lásky, černá růže má významů hned několik.

Stejně jako červená i černá růže může být symbol lásky. Zamilovaný se rozhodne pro růži, ale místo červené barvy si zvolí černou. Růže jako taková je velmi oblíbeným symbolem či součást dalších motivů, bez ohledu na barvu.

Jednou z nejčastějších situací, kdy se lidé rozhodnou pro tetování v podobě černé růže, je ukázat svůj smutek ze ztráty blízkého, nebo své lásky. Někteří lidé cítí tu ztrátu tak silně, že se rozhodnou pro tetování jako připomínku. V tomto případě i později, kdy bolest opadne, má dotyčná osoba stále na těle smysluplné tetování, které se nikdy neokouká.

Černá růže může rovněž vyjadřovat smutek majitele nebo bolest, kterou v době, kdy se nechával tetovat, cítil. Výjimkou nejsou ani lidé, kteří si nechají udělat tetování v podobě černé růže a v kombinaci se jménem či dalšími symboly ve chvíli, kdy ztratili své milované rodiče.

Možná vás to překvapí, ale černá růže může také naopak znamenat naději. V dávných dobách tento symbol volili námořníci, kteří vyráželi na moře a neměli jistotu, že se ještě někdy vrátí domů, protože spousta z nich jich na moři ztratilo život. Dnes si dávají tetování v podobě černé růže nejen námořníci, ale například také vojáci, kteří plní své mise ve válečných zónách.

Pro někoho je černá růže symbol rebelství. Černá růže může díky své tmavé barvě představovat také temnou stránku člověka nebo člověka, který nemá rád klasické věci. Symbol černé růže je pak vyobrazována často s dalšími ornamenty, například lebkou, řetězem, jménem, apod.

Pro černou růži existuje celá řada významů a možností, jak si tento symbol vysvětlit. Černá růže je stále populárnějším motivem tetování, jejíž význam se v průběhu toho, jak člověk stárne může změnit.

[wdi_feed id=”39″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar