Budha – význam tetování

Budha je budhistou, který dosáhl nirvány, stavu nejvyššího osvícení. Tato povznesená duše je úžasný učitel a vzor nalezení spokojenosti v tomto životě. Není překvapením, že je spousta lidí, kteří mají tetování Budhy a spousta těch, kteří by si chtěli jednou nějaké pořídit. Nejen, že tetování Budhy mají velmi silný spirituální význam pro jejich vlastníky, ale také skvěle vypadají na jakékoliv části těla. Dnes si tedy projdeme nejpopulárnější vzory tetování Budhy, a proč mnozí zájemci upřednostňují tyto vzory před ostatními.

Budhismus je filosofický směr určený naprosto pro všechny

Obraz Budhy je znázornění složité cesty budhistických přesvědčení a rituálů, pocta pojetí všeobecného míru zdůrazněném prvním Budhou, Siddhartha Gautamou. Gautama prohlásil za ctnost sebehodnocení a nenásilí prostřednictvím duchovní meditace. Někteří lidé se rozhodnou pro tetování Budhy kvůli jeho stálému velkému dopadu na dnešní světové náboženství.

Obraz Budhy je obraz samoty, zrcadlení a tiché meditace. Je symbol lásky a soucitu pro všechny tvory a představitel klidu v čase kalamity. Ti, kteří chtějí tetování Budhy z těchto důvodů jsou typy lidí, kteří nalézají klid o samotě. Nemusí to nutně znamenat, že jsou asociálové, ale zkrátka si jen velmi cení svého volného času stráveného mimo společnost. Jsou zde tucty Budhů, kteří byli kompletně odhaleni během posledních více než dvou tisíc let, ale tři z nich se od nich výrazně liší.

Budha Amitabha se trochu vzhledově liší od Gautamy a pozná se podle Mudry, otevřené pozice jeho rukou. Stal se Budhou po objevení Cesty k Osvícení, popsanou od prvního Budhy, Siddharhta Gautamy. Někteří lidé si pořídí tetování Amitabha Budhy, když hledají osvícení ve svém životě.

Když se Budha směje, nosí (nejen) příbytku štěstí

Smějící se Budha, známý jako Budai, je kulatý, smějící se tlustý, plešatý muž, který nosí látkový pytel. Je často zaměňován za Budhu, ačkoli to není úplně Budha, protože je znám jako inkarnace jednoho z těch, který se stane Budhou, ale zatím jím ještě není. Je symbolem smíchu, radosti a vyhlídek na šťastnou budoucnost. Je také znám jako symbol štěstí. Očividně ti, kteří chtějí jak tetování Budhy, tak tetovaní, které symbolizuje štěstí, si pravděpodobně vyberou Smějícího Budhu před ostatními. Také si ho pořídí lidé, kteří jsou velmi pozitivní a milují ve svém životě smích.

Shakyamuni, jméno prvního Budhy, Siddhartha Gautamy, je štíhlý muž s kudrnatými vlasy, často zobrazen ve zlatě či jiném drahém materiálu. Nicméně Budha si nepřál být takto uctíván, jelikož si zvolil život v chudobě, aby opravdu rozuměl skutečnému utrpení. Jeho všeobecný soucit je okamžitě spojován s jeho obrazem. Lidé, kteří si pořídí tetování Budhy Shakyamuniho, často vidí v pomoci lidem jednu z nejvíce naplňujících věcí v životě.

Ochranitel všehomíra, i tak by se dal označit v některých pramenech Budha

Budha je také představitel ochrany. Nebeská říše, která může být viděna a pochopena pouze jím samotným, je mapa vesmíru, budoucnosti a minulosti, která pomáhá vést jednotlivce. Obraz Budhy takto slouží jako strážce. Díky těmto silným významům tetování Budhy jistě nikoho nepřekvapí, že jsou v dnešní době podobná tetování velmi populární.

Hodně lidí chce vědět, jaký vzor tetování Budhy si pořídit. Záleží na osobním výběru. Nejdůležitější je, abyste si zvolili takové tetování Budhy, které Vás učiní šťastnými po zbytek života.

[wdi_feed id=”50″]

Diskuze

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar